Reference

Pokud hledáte ve Žlebech místo, kde se dobře najíte, jste na správné adrese. Nejedná se o podnik kategorie "Kostka ve skluzu", zde jsou poctivost a tradice patrné z každého detailu – od nabídky jídel, přes vstřícnou obsluhu až po příjemnou atmosféru. Jedná se o "rodinný podnik", obsluze záleží na spokojeném zákazníkovi. Když půjdete v parných letních dnech po sedmé ráno kolem, můžete vidět otevřeným oknem Libora v kuchyni, kterak připravuje domácí houskové knedlíky, protože domácí jsou prostě domácí. Nabídka jídel odpovídá tradiční české kuchyni, vyhlášenou vlajkovou lodí jídelního lístku jsou vepřové výpečky. I v případě ostatních jídel budete však spokojeni, obsluha ochotně vysvětlí některé tajuplné názvy jako například "Žlebský flamendr". Za příznivého počasí doporučuji točenou zmrzlinu v průchodu, kde máte možnost pořídit domácí zdobené perníčky. Rádi sem
s rodinou zajdeme a podpoříme lokální podnik. Počítejte s platbou v hotovosti. Ne nadarmo se říká: "Kdo nebyl
U Kosů, nebyl ve Žlebech." - Vřele doporučuji.

Josef Bláha


Jedli jsme zde již několikrát
a vždy velká spokojenost! Česká kuchyně v podání této hospůdky prostě nemá chybu. Výhodou je,
že dávají i jídlo sebou, což všichni
v oboře oceníme a ne jednou si pro skvělý guláš, výpečky, nebo smažený sýr během sezóny zajdeme.
Co musím podotknout je, že chutná
i naší nejmenší, dosti vybíravé člence. Určitě doporučuji všemi deseti každému, kdo Žleby navštíví.

Lenka Pelikánová

obora Žleby

Tož do hospůdky ke Kosům chodím velmi rád. Vždy mne čeká usměvavý
a příjemný personál. Mezi mé oblíbené speciality patří Macco
a Žlebský flamendr. V létě určitě oceníte skvělou vanilkovou zmrzlinu. Oceňuji i kulturní akce, které tam Kosovi pravidelně pořádají - koncerty Schelinger bandu, domácích Lef de Bard či posezení s country kapelou. Vše je domácí a tak se tam člověk cítí jako doma.

Drahoš Baránek

režisér a herec

Místo navštěvujeme s rodinou pravidelně nejen kvůli jídlu
a příjemnému personálu, ale také kvůli nejlepší zmrzlině v široko daleko. Hospoda je ve staročeském stylu. Můžete zde vidět staré předměty, které jsou krásně zachovalé, což je málo kdy k vidění. Pokud navštívíte zámek s místní oborou (což mimochodem velmi doporučuji), určitě tento výlet zakončete výborným jídlem a sladkou tečkou na konec ve formě skvělé zmrzliny.

Vendula Petráčková

Dlouho jsem nezažil
v českých restauracích nebo jídelnách a hospodách, že do 5 min po objednání můžete jíst. Ale tady jsme byli mile překvapeni. Jídlo bylo dobré a do 5 min jsme jedli. Takže pochopitelně jsme se druhý den museli vrátit a dát si znovu oběd právě tady. Skvělý, příjemný, usměvavý personál a jako bonus tu točí moc dobrou zmrzlinu. Doporučujeme všem, kdo pojedete do Žlebů, tak zajděte právě sem na oběd. Děkujeme celému personálu. 

Marek N.

Oceňuji především domácí prostředí, příjemnou obsluhu a výbornou domácí kuchyni. V té je kromě skvělých jídel i fantastický personál, který dokáže navodit tu správnou atmosféru. Sladkou tečkou je výborná točená zmrzlina v průjezdu hospůdky. Těšíme se s rodinou na další návštěvu a budeme doporučovat i všem našim přátelům! 

Liběna Němcová


Že bych ještě kdy snědl svíčkovou se šesti, toho bych se nenadál.
Ale napadala do mě ani nevím jak. Byla prostě skvělá! Stejně tak výpečky. Milá, ochotná obsluha. Prostředí je klasika vesnické hospůdky a to k tomu patří. Rozhodně doporučuji navštívit po prohlídce zámku, parku a obory. :) 

Petr Šťastný


Jezdíme pravidelně okolo
a nemůžeme si nechat ujít tak brutálně vynikající výpečky. 

Kdo je ještě nejedl v této hospůdce, nebyl ve Žlebech.

Pavel Justich

hudební a filmový producent

Hospůdka s příjemným prostředím
a obsluhou. Každé léto si nemohu nechat ujít výborný guláš z domácích surovin nebo lahodnou zmrzlinu od věčně usměvavé Míši. :)

Jakub Richter

obora Žleby

Děkujeme za skvělé jídlo, pití
i příjemnou obsluhu !!!

#bmjk 

7. 10. 2023

Jarmila Kratochvílová

nejlepší československá běžkyně všech dob

S manželkou se každé léto těšíme, až zase zavítáme do Hospůdky U Kosů. Mají tam přátelskou obsluhu a jejich domácí jídlo je prostě SUPER. Všem doporučujeme výpečky! Kábrtovi.

Lubomír Kábrt

umělec

Pokud máte cestu okolo nebo se chystáte navštívit zámek, je to skvělá volba. Jídlo jako by ho vařila vaše babička. 

Na jídelním lístku je česká klasika.

Pavlína K.